Energie in beweging

In ons leven, in relaties en op ons werk zijn we soms geneigd om enkel naar onze tastbare problemen te kijken. We proberen ze op te lossen en doen dat vaak automatisch en vanuit de laag van onze rationele mind: we analyseren en willen fixen.

Met wat wilskracht lijkt dat soms te lukken, maar is het daarmee werkelijk opgelost?

Of kwamen we nog niet tot de kern en blijven de klachten aan de oppervlakte, sluimerend aanwezig? We willen het zo graag weten en toch komt werkelijke transformatie altijd vanuit het niet-weten.

Als we een laag dieper kijken, op de laag van energie, krijgen we een completer zicht. Alles is namelijk energie en alles is verbonden.

Wanneer we in de energetische laag, die van de directe ervaring, kijken (onder onze fysieke klachten, uitdagingen en conflicten) dan komen we tot een eenvoudige vraag: waar stagneert de energie?

Daar waar de energie niet stroomt, daar krijgen we een heldere spiegel. Dat kan lichamelijk zijn, maar ook in onze relaties en via allerlei (symbolische) ervaringen die zich in ons leven en op ons werk aandienen.

Werken met het Veld

Net als een zwerm vogels, een school vissen en ieder ander groepsdier, zijn ook wij mensen verbonden met een collectieve groepsgeest. We zijn weliswaar individuele, autonome wezens, maar we zijn niet afgescheiden. We hebben geleerd dat we zelfstandig moeten zijn, terwijl onze kracht juist in de verbinding zit.

Dit onzichtbare veld is altijd aanwezig en de samenkomst van mensen versterkt het. Of dat nu een relatie, familiesysteem, een team of organisatie is. De unieke samenstelling van mensen en hun (bewuste of onbewuste) intentie creëert dit energetische veld. Wanneer we afstemmen en werken met dit veld, kunnen we toegang krijgen tot inzichten, ondersteuning en de oneindige potentie die erin besloten ligt. We zijn dan werkelijk op een dieper niveau bezig.

Met systemisch werk erkennen we allereerst dat iedereen onderdeel is van een groter geheel, een systeem. Vanuit daar gaan we samen op onderzoek. Dit kan zowel 1-op-1 en als groep. Zodra we de elementen van het probleem scherp hebben, kunnen we die opstellen en een helder beeld vormen van wat zich via het veld laat zien.

Over Bas

Welkom, mijn naam is Bas, 42 en woonachtig in Asch (Culemborg). Met zo’n 17 jaar ervaring in het begeleiden van mensen en organisaties. Ik verdiep me vanuit mijn passie vooral in bewustwording en transformatieprocessen. 

Als coach en procesbegeleider ondersteun ik particulieren en ondernemers met hun vraagstukken middels 1-op-1 trajecten, systeem- en organisatie-opstellingen en counseling.

Mijn werkwijze is intuïtief en holistisch omdat ik vanuit meerdere invalshoeken naar een mens of organisatie kijk en ook gebruik maak van een breed scala aan tools om mee te werken. Iedereen en ieder systeem is uniek, dus zo mogen we het ook benaderen vind ik.

In verbinding blijven

Wil je graag meer informatie of in een vrijblijvend gesprek de match en mogelijkheden onderzoeken?

Neem dan contact op of laat je bericht achter.

Je kunt je hier ook aanmelden voor mijn wekelijkse e-journey, een nieuwsbrief waarin ik actuele thema’s bespreek en mooie tools en tips deel.