Een dagje ondernemen met Britt Roelse

Door de jaren heb ik veel krachtige onderneemsters om me heen verzameld. Een aantal daarvan zijn ZO ontzettend krachtig in manifesteren, dat ik er als ondernemer én als coach heel graag van leer. Op die manier kan ik wat ik heb geleerd, weer doorgeven. Zo werkt dat. 😉

Britt Roelse is zo’n Danoontje powerrr die 100 projecten tegelijk kan doen én tegelijkertijd een MEGA klant kan binnen harken
én tegelijkertijd vrijgezellige moeder van een leuke jongen is
én tegelijkertijd een nieuwe marketing strategie uitrolt
én tegelijkertijd een huis volledig zelfstandig opknapt
én tegelijkertijd het script voor een film over haar opa schrijft
én tegelijkertijd in 2020 (nota bene) haar beste jaar so far draaide
én tegelijkertijd..
nou ja ik denk dat het wel duidelijk is..

Britt Roelse is Artist | Photographer | Stylist en vroeg me mee te gaan naar een Steengroeve in Limburg. Britt is bezig met een project om foto’s op steen te drukken. En dan natuurlijk niet gewoon simpel hè.. nee ultra fancy en bewust.. op steen. 🙂

Wauw. We krijgen twee voorbeelden van bedrukte stenen te zien. Ik moet denken aan mijn opa, die de laatste Lithograaf van Nederland was. Hij drukte op steen, onder andere voor MC. Escher. Mooie herinnering.

Deze manier van drukken is echter nog “iets te standaard” voor Britt. Het mag next level. Letterlijk en figuurlijk, want het doel is foto’s met reliëf.

DELVEN IN HET VERLEDEN BOUWEN IN HET HEDEN

Zo luidt de slogan van de Kunrader Steengroeve. Maar zo klinkt van tijd tot tijd de slogan van Britt ook wel eens. Ze werkt aan een prachtig idee voor een film. Haar opa heeft een zeer bijzondere geschiedenis met een pakkend verhaal. Britt is al van jongs af aan bezig met het graven in dat spannende verleden en is vastberaden het te verfilmen!

History is what makes you
the human you are today.

is de quote Op de linkedin-pagina van britt

Na een mooie geografieles van Bas Vervuurt over het ontstaan van steen (wist je dat steen “samengeperst leven” is?!), zijn we door de prachtig authentieke werkruimte de groeve op gegaan. Laarsjes aan dus!

Britt is wel zo’n aanpakker 💪 en niet vies van wat zand of klei onder de nagels. Ze is overigens ook niet vies van een middeleeuwse galajurk. 😉

De zaken van de ondernemer in de steengroeve gaan gestaag door. Evenals die van Britt overigens. Ze vertelt me dat ze in diep contact staat met haar gevoelens als het gaat om business. Wat wil je zelf en wat wil een ander van je? Hoe besteed ik mijn tijd aan de dingen die me energie geven? Welke projecten grijp ik aan en welke passen niet bij me. Soms enkel omdat de match met een potentiële klant niet helemaal klopt. “De klant is koning”, jaaa dat zeker.. maar Britt is koningin. 😉 Goed voor jezelf zorgen als het gaat om samenwerken én om klanten. Goed voor jezelf zorgen betekent voor veel mensen vaak financieel. Maar bij diepe zaken, gaat het om diepe kernwaarden. Waarden en normen zoals wederzijds respect, vertrouwen en gewoon een goeie, positieve energie tussen beiden!

Wanneer je volgens het principe van co-creatie werkt en je bundelt samen met “co-operators” de creatieve en technische krachten, dan ben je niet te stoppen. Als 1-pitter is het fantastisch om jouw dromen te bouwen, maar om samen met andere ondernemers een gezamenlijke droom te bouwen.. tja dat gooit alle remmen los. 1 x 1 = 3.

Britt is net als ik ook wel een beetje een vrije geest. Een beetje heel erg.

Tja. Free spirits dream alike.

Vrijheid. Is het woord dat in me opkomt, bij deze foto. De vrijheid voelen om tijdens een zakentripje een wandeling door het Limburgse te maken en te beseffen wat Geluk is.

Eén ding dat ik absoluut van deze dag meeneem, is blijven luisteren naar mijn gevoel.

Wanneer iemand je uitnodigt voor een goed gesprek.

Wanneer je ineens een prachtig idee krijgt.

Of wanneer je wordt uitgenodigd voor de zomers tripje naar een steengroeve, met bier en friet.. totaal onverwachts.. omdat het leven ons gewoon steunt in onze mooiste missies..

..tja dan zeg je geen “Nee”.

Namasté

(dat rijmt..)